Klanten geven ons

Informatie over het Coronavirus
(COVID-19)

Heb jij een Fries en Fruitig groepsaccommodaties geboekt in 2020:

Veel van onze gasten hebben vragen over het Coronavirus (COVID-19) en wat hier de gevolgen van zijn. Dat begrijpen wij heel goed. Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten en informeren jou middels deze pagina over onze voorwaarden en annuleringsbeleid. Naarmate de situatie ontwikkelt passen wij de informatie op deze pagina aan. 

Sinds 23 maart 2020 heeft de overheid de onderstaande maatregel bekend gemaakt welke op ons van toepassing is: 
- Alle bijeenkomsten worden verboden tot 28 april (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen. 
Het laatste nieuws over het Coronavirus (COVID-19) vind je bij Rijksoverheid


Veel gestelde vragen

Mijn boeking vindt plaats voor 28 april 2020. Wat kan ik verwachten?

In deze situatie waarin we ons allemaal plotseling bevinden, streven we naar de meest haalbare oplossing. We willen met al onze gasten een oplossing vinden die ervoor zorgt dat we blije gasten hebben in een situatie die om begrip vraagt. We hopen dat de volgende vragen en antwoorden jullie duidelijkheid geeft en jullie begrip laat tonen voor de situatie.

 

Heb ik de mogelijkheid om mijn boeking met aankomst voor 28 april 2020 te verplaatsen?

Ja, dat is mogelijk. Het is mogelijk om de boeking met aankomst voor 28 april 2020 kosteloos te verplaatsen naar een halve midweek (ma – woe of woe – vrij) in de periode november 2020 t/m februari 2021**. Deze regeling geldt op basis van beschikbaarheid. In overleg komen wij als groepsaccommodatie met u als contractant tot een beschikbare datum.  
Wilt u graag gebruik maken van een weekend in deze periode van november 2020 t/m februari 2021**, dan krijgt u 50% korting op uw volgende boeking.
In het laagseizoen kan dit bij grote groepen van bijvoorbeeld 68 personen betekenen dat u slechts ca. €20 per persoon aan huurprijs betaald voor een geheel weekend bij Fries en Fruitig.
**Muv kerst en oud-en-nieuw.

 

Hoe en wanneer kan ik een nieuwe datum voor mijn uitje doorgeven?

Op dit moment zijn veel van onze gasten aan het omboeken naar de periode november 2020 t/m februari 2021. Hierdoor kan de beschikbaarheid in deze maanden snel veranderen. Zijn jullie het als groep eens geworden over een nieuwe datum of mogelijk over nieuwe data, dan verzoeken wij jullie om deze zo spoedig mogelijk op de mail te zetten naar info@friesenfruitig.com met de titel ‘omboeken 2020’. Vermeld hierbij ook de volgende gegevens:

Naam hoofdboeker
Boekingsnummer
Gewenste datum nieuwe uitje

 

Heb ik de mogelijkheid om mijn boeking met aankomst voor 28 april 2020 te annuleren?

Ja, dat is mogelijk. Het is mogelijk om de boeking met aankomst voor 28 april 2020 te annuleren. Hierin geldt dat Fries en Fruitig de boeking met niet restitueert. Wij proberen met al onze geboekte gasten een regeling te treffen die voor ons allemaal (wij als groepsaccommodatie, u als contractant en als derde direct belanghebbende uw deelnemers/groepsleden) haalbaar en verantwoord is.

 

Waarom kan ik niet mijn geld terug krijgen voor mijn boeking met aankomst voor 28 april 2020?

Voor de reeds betaalde boeking met aankomst voor 28 april 2020 heeft Fries en Fruitig veel kosten moeten maken. Denk hierbij aan alle kosten die bij een onderneming komen kijken: marketing, hypotheek, rente, website, huur van de locatie, inkoop van onderdelen van de boeking, etc.. De huidige situatie waarin we ons allemaal bevinden, is een situatie met overmacht.
Het verhuren van de reeds geboekte periodes is waar Fries en Fruitig van kan bestaan. Indien dit wegvalt, is het voor ons niet mogelijk om het hoofd boven water te houden.

 

Ik wil graag mijn uitje verplaatsen naar een soortgelijke periode in 2021. Kan dit?

Nee, Fries en Fruitig is in de huidige situatie niet in staat om het geboekte uitje kosteloos te verplaatsen naar een soortgelijke periode in 2021. De reden hiervoor is omdat er bij het overboeken naar een soortgelijke periode, de boeking voor volgend jaar wordt misgelopen, terwijl dit juist is, waar Fries en Fruitig van kan bestaan. Indien we dit wel zouden doen, is het voor ons helaas niet mogelijk om het hoofd boven water te houden.
Verplaatsen is mogelijk in de periodes welke zijn genoemd in de eerdere vragen.

 

Mijn boeking heeft een aankomst na 28 april 2020. Wat kan ik verwachten?

Zowel in de eerste regeling (tot 6 april 2020) als in de tweede regeling (tot 28 april 2020) welke vanuit het RIVM en Rijksoverheid zijn getroffen, vallen boekingen met aankomst na 28 april 2020 niet onder de getroffen maatregelen. Voor groepen met een aankomst na 28 april 2020 veranderd er tot dusver niets en hier zijn geen maatregelen voor getroffen. Hiervoor gelden de normale boekingsvoorwaarden met bijbehorende algemene voorwaarden en betalingsverplichting.

 

Heb ik de mogelijkheid om mijn boeking met aankomst na 28 april 2020 te verplaatsen?

Nee. Het is helaas niet mogelijk om boekingen met een aankomst na 28 april 2020 te verplaatsen. De kalender biedt een beperkt aantal weken, weekenden en midweken, waarin wij soms al een jaar vooraf uitjes voor onze gasten organiseren. Er blijven vaak in het laagseizoen een klein aantal weekenden over, welke wij in deze extreme en plotselinge situatie in willen zetten voor gasten die in de getroffen periode vallen.

 

Heb ik de mogelijkheid om mijn boeking met aankomst na 28 april 2020 te annuleren?

U heeft de mogelijkheid om uw boeking met aankomst na 28 april 2020 te annuleren. Bij het annuleren van deze boekingen zijn de algemene voorwaarden met daarin de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Lees deze goed door alvorens u de opdracht geeft om te annuleren.

- 12 tot 6 maanden voor ingangsdatum 25 % van overeengekomen prijs,
- binnen vier tot zes maanden voor ingangsdatum, 50% van de overeengekomen prijs
- binnen 8 tot 16 weken voor ingangsdatum, 80% van de overeengekomen prijs
- binnen 8 weken voor ingangsdatum, 95% van de overeengekomen prijs
- Op of na de dag van ingangsdatum, 100% van de overeengekomen prijs

 

We willen u danken voor uw begrip en geduld. De maatregelen treffen ons als recreatieondernemers hard maar we hopen met dit beleid zoveel mogelijk tegemoet te komen aan alle belangen die we moeten afwegen. Samen zullen we deze periode moeten zien door te komen. Dit tijdelijke Coronabeleid is vanzelfsprekend geldig totdat Fries en Fruitig anders moet besluiten of het moment dat de landelijke richtlijnen wijzigen.