Informatie over het Coronavirus
(COVID-19)

Het Coronavirus treft inmiddels alle sectoren van het land, met name de groepenmarkt. We leggen jullie graag uit wat de huidige maatregelen zijn en wat voor invloed dit is op jouw (eventuele) boeking. De Noodwet die sinds 1 december is ingegaan is leidend. 

Schoolkampen

Alles over annuleren en onze annuleringsverzekering voor groepen

Heb je een groepsaccommodatie geboekt? Maar heb je vragen over het Coronavirus (COVID-19) en wat hier de gevolgen van zijn voor jou? Dat begrijpen wij heel goed. Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten en informeren jou middels deze pagina over onze voorwaarden en annuleringsbeleid. Naarmate de situatie ontwikkelt passen wij de informatie op deze pagina aan. 

Op dit moment zijn er geen wettelijke regels vanuit de overheid of veiligheidsregio's om niet op een specifieke locatie of een vakantiepark te verblijven. Boekingen kunnen binnen de officiele geldende beperkingen worden uitgevoerd en hierbij gelden de normale annulerings- en wijzigingsregels. 

Angst voor het Coronavirus of het willen mijden van contact in verband met het Coronavirus is geen gegronde reden voor annuleren. Mocht je toch besluiten om uw verblijf te annuleren, zullen de annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn. Echter, begrijpen we jullie wel en denken we graag mee. 


De groepsaccommodatie is een openbare ruimte waar een gesloten gezelschap aanwezig is. Adviezen voor horeca + mensen thuis zijn niet van toepassing op een besloten gezelschap die voor logies komen. 

Omboekgarantie

Als je een boeking wil maken voor de toekomst bieden wij je graag een stukje zekerheid. Als je vanwege Corona met jouw groep niet kunt verblijven, bieden we je de zekerheid - indien noodzakelijk - te wijzigen. Je kunt dan op een later moment - binnen 12 maanden - alsnog verblijven in een van de Fries en Fruitig accommodaties. De omboekgarantie is alleen van kracht indien het verblijf niet kan plaatsvinden wegens de wet- en regelgeving omtrent het COVID-19 Coronavirus en geldt alleen voor nieuwe boekingen. De omboeking moet zo snel als redelijkerwijs mogelijk worden gedaan en het nieuwe verblijf moet binnen twaalf maanden plaatsvinden. Indien de nieuwe periode duurder is zal het verschil in prijs bijbetaald moeten worden. De algemene voorwaarden zijn altijd leidend. 

Onderstaande plattegronden laten zien hoeveel personen er op basis van de huidige 1,5 meter regel in de recreatieruimten samen kunnen verblijven + op de slaapkamers. In 2020 zijn deze plattegronden ook door alle groepen gebruikt. Deze regels gelden niet voor kinderen tot 13 jaar. 

Nijhuizum 
https://www.friesenfruitig.com/application/files/5015/9949/2694/corona_plattegrond_7_1. 

Heeg 
https://www.friesenfruitig.com/application/files/4315/9108/6752/20-0026_Covid-19_groepsacc._Heeg_2-gedraaid.pdf


Veelgestelde vragen

Ik heb een accommodatie bij Fries en Fruitig geboekt en de maatregelen vanuit het RIVM zorgen ervoor dat wij niet samen mogen komen met de geboekte groepsgrootte. Wat nu?

Wij kijken eerst naar dat wat wél mogelijk is op basis van de voorwaarden die gelden tijdens het moment van boeken. 

Het bedrijf/de instelling/de vereniging waar ik namens communiceer, heeft een beleid dat wij niet samen mogen komen, terwijl dit vanuit het RIVM niet verboden is, wat gebeurt er met mijn boeking?

Het liefste willen wij meebewegen met onze gasten, maar ook wij moeten ergens een streep trekken. Wij sluiten ons aan bij de wettelijke maatregelen. Indien het beleid vanuit jullie gezelschap het niet toelaat om samen te komen, maar dit vanuit het RIVM wel mogelijk is, willen we jullie vragen om te kijken naar de annuleringsvoorwaarden welke jullie in de algemene voorwaarden terug kunnen lezen. Deze hebben jullie ontvangen tijdens het plaatsen van jullie boeking. Deze zijn van toepassing op jullie boeking.

 

 

Ik heb een accommodatie bij Fries en Fruitig geboekt en de maatregelen vanuit het RIVM zorgen ervoor dat wij niet samen mogen komen. Mag ik nu mijn geld terug?

Wij zijn niet in de positie om geld te restitueren, maar zullen met een redelijk aanbod komen zodat jullie uitje behouden kan blijven en op een alternatief moment plaats kan vinden. De voorwaarden op het moment van boeken zijn altijd leidend. 

 

Onze boeking is voor een groepsgrootte geboekt wat op dit moment qua aantal niet samen mag komen. Is het mogelijk dat we onze groepsgrootte naar beneden bijstellen en hiervoor financiële compensatie krijgen zodat we alsnog kunnen komen, maar dan met minder mensen?

We vinden het ontzettend leuk dat onze gasten mee denken in oplossingen zodat het uitje wel plaats kan vinden. In veel gevallen kunnen wij hier akkoord mee gaan. We willen je vragen om contact op te nemen met Fries en Fruitig (info@friesenfruitig.com) om jullie situatie voor te leggen en te vragen naar de mogelijkheden.

 

Wij vermoeden dat onze boeking, die over 2 maanden plaatsvindt, niet door kan gaan door de Corona maatregelen. Wij willen nu alvast een nieuwe datum vastleggen voor het geval dat ons uitje daadwerkelijk niet plaats kan vinden. Is dit mogelijk?

Ondertussen krijgen we nog steeds veel aanvragen voor zowel op korte als op lange termijn. Omdat we de kalender niet onnodig willen blokkeren, kunnen we niet op voorhand een tweede datum in onze kalender vastleggen. We hopen natuurlijk dat jullie uitje doorgang kan vinden en leven van persconferentie naar persconferentie totdat we meer duidelijkheid hebben over de komende periode. Zolang er in de afgelopen persconferentie geen duidelijkheid is gegeven over de door jullie geboekte periode, dienen we (helaas) af te wachten tot de volgende persconferentie, zodat we daar meer te horen krijgen over de door jullie geboekte periode.

 

Kun je je niet vinden in de hierboven weergegeven vragen en antwoorden en wil je graag overleggen met Fries en Fruitig? Dan staan we hier voor open. We willen je vragen om een mail te sturen naar info@friesenfruitig.com met als mail-onderwerp: Corona boeking. Benoem daarin in ieder geval: klantnummer, naam hoofdcontactpersoon, datum uitje, locatie groepsaccommodatie (Nijhuizum, Heeg, Oudega). We hopen dat we snel weer in volle gezelligheid samen mogen komen. Wil je ondertussen op de hoogte worden gehouden van alles waar we ‘op de achtergrond’ mee bezig zijn? Volg ons dan op Instagram en Facebook.

Reserveringsaanvraag